Translate

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ



ΥΛΙΚΑ:
(για 4 μερίδες)
  • 2 κιλά πιπεριές 
  • μισή θηλιά λουκάνικο χωριάτικο
  • μαϊδανό
  • 1/2 ντοματοχυμό
  • 1/2 κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ελαιόλαδο τηγανίζουμε ελαφρώς τις πιπεριές. Προσέχουμε να μη μας αρπάξουν. Στο ίδιο λάδι ροδίζουμε ελαφρώς και το λουκάνικο. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το μαϊντανό, το ντοματοχυμό (μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα πόση σάλτσα θέλουμε), τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λάδι. 
Βράζω περίπου 40 λεπτά. (Στη χύτρα γύρω στα 10 λεπτά)

*Αντί για χωριάτικο λουκάνικο μπορούμε να βάλουμε γύρω στα 10 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε κομματια και χωρίς να το τηγανίσουμε.

*Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και πιπεριές κόκκινες (φλωρίνης) και αν το θέλουμε λίγο πιο πικάντικο προσθέτουμε 2 πιπεριές καυτερές.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...