Translate

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκολατόπιτα με Φουντούκι και Ουίσκι!!


ΥΛΙΚΑ:
  • 6 αυγά
  • 1 και 1/2 κούπα  τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού κακάο
  • 250 γρ βούτυρο
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 1 κούπα του τσαγιού φουντούκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα του τσαγιού ουίσκι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

  •  150 γρ κουβερτούρα
  •  5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Σε μπωλ χτυπάμε τα αυγά , προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά.

Στο μίγμα της λιωμένης σοκολάτας κοσκινίζουμε το κακάο και προσθέτουμε το φουντούκι, το ουίσκι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο μπωλ με τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ 2-3 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 23 εκ. στην οποία έχουμε στρώσει στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σε πιο μεγάλο ταψί με ζεματιστό νερό (όπως κάνουμε σε μπεν μαρί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.  Όταν ξεκολλήσει το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Αν θέλουμε προσθέτουμε  μισό φλυτζανάκι του καφέ ουισκί για να το αρωματίσουμε.
Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο και στολίζουμε με φρούτα ή με τριμμένο φουντούκι ή οτιδήποτε της επιλογής μας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4-5 ώρες.

*Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το ουίσκι με άλλο ποτό ή με χυμό πορτοκάλι (που το εγώ το προτιμώ) ή κάποιο άλλο χυμό της επιλογής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...