Translate

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ



ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ή χωριάτικα
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές του  γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της  σούπας βούτυρο
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

Μόλις πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. 

Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. 

Προσθέτουμε και το βούτυρο.Σε μεσαίο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας το ταψί και τα φύλλα ένα ένα. Στρώνουμε την κρέμα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας πάλι ένα ένα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά το φύλλο.

Τρώγεται και κρύα και ζεστή.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...