Τα παρακάτω γλάσα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε τη βασιλόπιτα, σαν επικάλυψη σε κέικ, για να στολίσουμε μπισκοτάκια, για cupcakes ... και για πολλές γλυκές δημιουργίες!!!
Γλάσο βανίλιας:
Γλάσο βανίλιας:
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κούπα άχνη
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με κουτάλι. Αν το μείγμα είναι αραιό πολύ προσθέτουμε λίγη άχνη ακόμα.
Αν θέλουμε να το χρωματίσουμε προσθέτουμε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Γλάσο με ασπράδι αυγού:
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
- 1 1/2 κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη
Ούτε εδώ χρειαζόμαστε μίξερ. Χτυπάμε απαλά το ασπράδι με το λεμόνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αν θέλουμε να το χρωματίσουμε προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Γλάσο σοκολάτας:
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- λίγη βανίλια
- 60-70 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1/2 κούπα τσαγιού άχνη
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το μέλι, το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις λιώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Εγώ το γλάσο βανίλιας το τρώω με το κουταλάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκιά μου Αναστασία, γιατι μου βάζεις ιδέες καλό μου και είμαι και σε φάση δίαιτας??????
Διαγραφή