Είναι πολύ εύκολη συνταγή και το κυριότερο δε χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη μας!!!
Υλικά για τη ζύμη;
Υλικά για τη ζύμη;
- 400-500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κούπα νερό χλιαρό
- 300γρ κασέρι τριμμένο (της επιλογής σας)
- 100 γρ παρμεζάνα
- 10 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
- 1-2 πιπεριές σε ροδέλες
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 3-4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό σε μπωλ. Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθούν. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε ζύμη μαλακιά να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Στρώνουμε τη ζύμη σε μέτριο λαδωμένο ταψί. Θα φουσκώσει στο ψήσιμο οπότε κοιτάζουμε να κάνουμε τη βάση λεπτή. Σε μπωλ ανακατεύουμε τον πελτέ της ντομάτας με τη ρίγανη και το λάδι και βάζουμε στη ζύμη μας. Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι, το ζαμπόν σε κομματάκια, τη παρμεζάνα, το μπέικον και τις πιπεριές. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη σάλτσα από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου