Translate

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

Υπέροχη συνταγή για τους λάτρεις της ινδικής καρύδας!!!

ΥΛΙΚΑ:


  • 1 φλιτζάνι του καφέ βούτυρο
  • 1 κρασοπότηρο γάλα
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα του τσαγιού ινδική καρύδα
  • 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • λίγο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε 2' στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το γάλα. Έπειτα, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε 4-5λεπτά ακόμα ώσπου να ενωθούν καλά τα υλικά.
Σε μπωλ χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών την οποία προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψάκι το οποίο έχουμε αλείψει με λάδι και πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

ΜΥΣΤΙΚΟ:
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου γιατί υπάρχει περίπτωση το γλυκό να ξεφουσκώσει.
Για να δούμε αν το κέικ είναι ψημένο το τρυπάμε με ένα στεγνό μαχαίρι σε δυο τρία σημεία.Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά (σε θερμοκρασία δωματίου) και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Σε κατσαρολίτσα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 
Βράζουμε για δέκα λεπτά και μόλις αρχίσει να πήζει το σιρόπι  τότε είναι έτοιμο. Το αφήνουμε 2 λεπτά και περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι κουταλιά κουταλιά να πάει παντού. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ινδική καρύδα. 
Το αφήνουμε 2 ώρες να πιει το σιρόπι....
Και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...