Translate

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ

Σήμερα θα φτιάξουμε μία γρήγορη και εύκολη ζύμη για τυροπιτάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!!!!! 

ΥΛΙΚΑ:
(50 κομμάτια)
  • 1 αυγό
  • 1 γιαούρτι 320 γρ
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρικής
  • 1/4 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
  • 750γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 700γρ τυρί φέτα
  • 3 αυγά
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το γιαούρτι με το αυγό και ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι και τη σόδα, την οποία έχουμε διαλύσει στο χυμό λεμονιού,  και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε  με το χέρι 3-4 λεπτά για να ενωθούν τα υλικά. 
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο (750γρ περίπου ή όσο πάρει) και ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
 Προσέχουμε να μη γίνει πολύ σκληρή!! Τη θέλουμε ευκολόπλαστη!
Έπειτα, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Ξεχωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε χοντρά φυλλαράκια (2-3χιλ) με τις παλάμες μας ή με πλάστη. Βάζουμε στο κέντρο από κάθε φυλλαράκι μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης, διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες να ενωθούν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40- 45 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Είναι το ίδιο νόστιμα και κρύα και ζεστά!!!!
Τα αποθηκεύουμε σε μπωλ στο ψυγείο και  διατηρούνται το ίδιο μαλακά όπως την πρώτη μέρα!

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Γίνονται πολύ νόστιμα αν αντί για φέτα βάλουμε τριμμένο κασέρι και ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Μπορούμε επίσης να τα φτιάξουμε και με λουκανικάκια!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...