Translate

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Χοιρινή τηγανιά μεθυσμένη!

Άλλη μία ξεχωριστή τηγανιά!


Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό
  • 1 κρασοπότηρο τσίπουρο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • ρίγανη
  • λεμόνι
  • λάδι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • κύμινο




Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Το τσιγαρίζουμε με το λάδι να ροδίσει και προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε μαζί με το κρέας.
Το σβήνουμε με το τσίπουρο, προσθέτουμε το πιπέρι, το κύμινο, λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει για 35 - 40 λεπτά.
 Το αφήνουμε να σωθεί το νερό και να μείνει με το λάδι.
Προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη και το τσιγαρίζουμε για 3 - 4 λεπτά.
 Το σβήνουμε με το κρασί, το οποίο έχουμε ανακατέψει με τη μουστάρδα και το λεμόνι.
 Το αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί.

Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...