Translate

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Αμαρτωλή σοκολατόπιτα με αμύγδαλο!

Και δεν ζητάω καν άφεση αμαρτιών!!!!




Υλικά:

  • 340 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1  κούπα τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 5 αυγά
  • 50 ml σησαμέλαιο 
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • σιρόπι σοκολάτας (- για σερβίρισμα)
  • αμύγδαλα (- για σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. 
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο. 
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. 
Τα προσθέτουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. 
Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ. 
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο φροντίζοντας το μείγμα να έχει πάχος  1 δάχτυλο. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πιάσει κρούστα. 

Εσωτερικά η σοκολάτα πρέπει να είναι υγρή!!! 

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και αμύγδαλα.


Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...