Translate

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Λουκάνικο στη λαδόκολλα

Το πιο νόστιμο λουκάνικο που φάγατε ποτέ!!
Χειμωνιάτικο με κρασάκι και καλή παρέα και καλοκαιρινό με παγωμένη μπυρίτσα! ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΌΤΑΤΟ!!!!!!!



Υλικά:
  • μισή θηλιά λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες (ή λιαστή ντομάτα)
  • 1/2 κούπα τσαγιού μανιτάρια
  • 2/3 κούπας κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • το χυμό από μισό λεμόνι
  • λαδόκολλα
Εκτέλεση:

Σε λαδόκολλα ανακατεύουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, τις πιπεριές, το καρότο, την ντομάτα και τα μανιτάρια.
Σε μπωλάκι ανακατεύουμε καλά το κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι και το λεμόνι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα λουκάνικα μέσα στη λαδόκολλα και κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί. Δένουμε με κλωστή για να μη μας ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να μείνει λίγο ζουμάκι και πάρουν χρώμα τα λουκάνικα.


*Μπορούμε να κάνουμε ατομικά πουγκάκια και να τα σερβίρουμε όπως είναι να τα ανοίξουν οι καλεσμένοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...