Translate

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Ατομικές πίτσες με αυγό μάτι!

Για πίτσες που ξετρελαίνουν τα παιδιά και όχι μόνο!!


Υλικά για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 150 ml. χλιαρό γάλα
  • 100 ml. νερό
  • 30 γρ. μαγιά νωπή
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. του γλυκού ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:
  • ζαμπόν
  • κασέρι
  • πιπεριά 
  • σάλτσα (τοματοπολτό με ρίγανη)
  • αυγό
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη μαγιά και το γάλα και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μαλακή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και την ξαναζυμώνουμε. 

Την χωρίζουμε σε 4 μπάλες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.
Ανοίγουμε σε μικρό φυλλαράκι και σηκώνουμε τις άκρες (όπως γυρνάμε τον κόθαρο στις πίτες).

Τοποθετούμε το φύλλο σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Βάζουμε σάλτσα πάνω στο φύλλο, μισή κουταλιά βούτυρο, ζαμπόν, κασέρι, πιπεριά, πιπέρι και λίγη σάλτσα από πάνω. 

Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς. 

Ανοίγουμε το φούρνο και ρίχνουμε σε κάθε πίτσα 1 αυγό μάτι ωμό και περνάμε τα τοιχώματα της ζύμης με λιωμένο βούτυρο.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μόλις ψηθεί το αυγό είναι έτοιμες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...