Translate

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Πάρα πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους στη μαγειρική και μη!

Υλικά:

    Marietta's Cooking Academy
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 300 γρ. μακαρόνια της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποιώ ολικής άλεσης)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζανάκι λάδι
  • 2 κουτάλες χυμό ντομάτας
  • κάρυ (προαιρετικό)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε πάρα πολύ καλά το κοτόπουλο και αφού έχει στραγγίξει, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ρίγανη σε όλο το κοτόπουλο μέσα - έξω!

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδου και την πιπεριά και έπειτα ρίχνουμε και το κοτόπουλο για να τσιγαριστεί. 

Marietta's Cooking Academy
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και ζεστό νερό και κλείνουμε τη χύτρα. 
Βράζουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο!!

Μόλις ετοιμαστεί, το βγάζουμε και το διατηρούμε κάπου ζεστό, μέχρι να το σερβίρουμε. 

Βράζουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα που υπάρχει ήδη στη κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Έτοιμο και πεντανόστιμο!!!
Marietta's Cooking Academy



Σερβίρουμε με κόκκινο κρασάκι!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...