Translate

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Κυδώνια με κρασί στο φούρνο ( Quinces in red wine )

Πολύ εύκολη συνταγή για κυδώνια με κρασί στο φούρνο! Πολύ γευστική και φθινοπωρινή!



Υλικά:

  • 5 - 6 μεγάλα κυδώνια
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί ( ημίγλυκο )
  • 700γρ. ζάχαρη
  • 3 ξυλαράκια κανέλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μια γάστρα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κρασί, τη κανέλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να μαλακώσουν τα κυδώνια. 

Tips:
  1. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δοκιμάζουμε το σιρόπι  Αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε ζάχαρη
  2. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σταφίδες και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας π.χ. αμύγδαλα
Τρώγεται και ζεστό, όπως το βγάζουμε από το φούρνο, αλλά και κρύο από το ψυγείο!!

Καλή επιτυχία!! 

Very easy recipe for Greek dessert: Quinces in red wine!

We need 5 - 6 quinces for start! Wash them very very good, peel and chop them and remove the seeds.
Place them in a pot and add 700gr sugar, 1 Lt. red wine and 3 cinnamon sticks. 
Bake them at 200 degrees for about an hour till they become tender. 

Tips: 

  1. Check and taste the liquid! If you want it more swett add more sugar
  2. You can add raisins and nuts.


You can eat this dessert hot and cold!!!

Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...