Translate

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Τα αλμυρά κέικ είναι η τέλεια ιδέα για όλες τις ώρες....για πρωινό, σνακ ακόμα και για συνοδευτικό ποτού!! Γρήγορη και νόστιμη λύση αν περιμένετε παρέα!!
Μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς γεύσεων!!! Να παίξουμε με τη βασική συνταγή ζύμης και προσθέσουμε ότι τραβάει η όρεξή μας!!!
Σήμερα θα δούμε μία απλή συνταγή με δύο είδη τυριών και λουκάνικα φρανκφούρτης.

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 λουκάνικα φρανκφούρτης
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κούπα του τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 κούπα τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη (μικρά κομματάκια)
  • 1/2 κούπα τσαγιού κασέρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε λεκανίτσα χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε προσεχτικά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και στρώνουμε τα λουκανικάκια. Αδειάζουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα . Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά. 
Μόλις ψηθεί το αναποδογυρίζουμε (όπως είναι ζεστό) σε πιατέλα και τρίβουμε από πάνω λίγο κασέρι. 
Επειδή είναι ζεστό το κασέρι θα λιώσει και το κέικ μας θα φαίνεται υπέροχο!!!
Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...