Υλικά για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι φαρίνα
- 1 ποτήρι ρετσίνα
- 2 ποτήρια σπορέλαιο
- 3 βανίλιες
- λουκουμάκια σε διάφορες γεύσεις (εγώ προτιμώ με γεύση τριαντάφυλλο)
- αμύγδαλα χοντροκομμένα
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Σε λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης και κάνουμε ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες τις οποίες ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μικρές πιτούλες και τις γεμίζουμε με αμύγδαλα και λουκουμάκι το οποίο έχουμε δουλέψει με τα χέρια μας να μαλακώσει. Κλείνουμε τα πιτάκια και δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή σας. Πόσα ml είναι το ξαθε ποτιρι; έχω 6μεγεθη στο ντουλάπι μου εγώ και θέλω να τη φτιάξω τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφή