Υλικά:
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το κόβουμε και το πλένουμε καλά. Το ζεματάμε 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πατάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά υγρά. Το βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, γάλα, λάδι και τραχανά ή ρύζι.
Σε μέτριο λαδωμένο ταψί στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντας το κάθε φύλλο, αδειάζουμε το 1/3 της γέμισης. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα εναλλάξ με τη γέμιση και κρατάμε 4 φύλλα για το τελείωμα. Λαδώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα ώσπου να ροδίσει.
- 12-15 φύλλα (δείτε τη συνταγή στις ζύμες)
- 1 κούπα λάδι για τα φύλλα ( ή και παραπάνω ανάλογα τα φύλλα)
- 1 1/2 με 2 κιλά σπανάκι
- 1/2 φέτα τυρί
- 4-5 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κούπα τσαγιού γάλα
- 1/2 κούπα τραχανά γλυκό ή ρύζι
- 1/2 φλιτζανάκι λάδι
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το κόβουμε και το πλένουμε καλά. Το ζεματάμε 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πατάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά υγρά. Το βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, γάλα, λάδι και τραχανά ή ρύζι.
Σε μέτριο λαδωμένο ταψί στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντας το κάθε φύλλο, αδειάζουμε το 1/3 της γέμισης. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα εναλλάξ με τη γέμιση και κρατάμε 4 φύλλα για το τελείωμα. Λαδώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα ώσπου να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου