Γρήγορη και εύκολη συνταγή για σπιτικό πεϊνιρλί. Ιδανικό κολατσιό για τα παιδιά και όχι μόνο... Σίγουρα θα το αγαπήσετε! Όχι τόσο όμως όσο τα παιδάκια σας!!!
Υλικά για τη ζύμη:
( 3 μεγάλα πεϊνιρλί)
- 125 gr. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 125 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ. του γλυκού ζάχαρη
- 1 κ. του γλυκού κοφτό αλάτι
- 1/2 φακελάκι μαγιά
- 1/2 φλυτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
- 300-400gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 φέτες κασέρι
- 3 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
- 6 λουκάνικα φρανκφούρτης
- 1/2 κούπας τυρί φέτα τριμμένη
- 1 πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 3/4 κούπας τριμμένο τυρί (γκούντα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα...)
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- ρίγανη
- 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη!!
Σε λεκάνη βάζουμε το Βιτάμ, το οποίο έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το δουλεύουμε με το χέρι 1'-2' να αφρατέψει και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό.
Συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε λεκάνη βάζουμε το Βιτάμ, το οποίο έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το δουλεύουμε με το χέρι 1'-2' να αφρατέψει και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό.
Συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να επιτύχουμε ζύμη μαλακή, ίσα ίσα που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη 5'-6' λεπτά να ξεκουραστεί και τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να επιτύχουμε ζύμη μαλακή, ίσα ίσα που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη 5'-6' λεπτά να ξεκουραστεί και τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη.
Στη συνέχεια ανοίγουμε με τα χέρια σε λεπτό φύλλο όπως βλέπετε στην εικόνα.
Προσθέτουμε τη φέτα, λίγο τριμμένο τυρί, το κασέρι, το ζαμπόν, λίγο τριμμένο τυρί και πάλι και τέλος την πιπεριά.
Φροντίζουμε τα υλικά να πιάσουν σχεδόν όλη την επιφάνεια του φύλλου και αφήνουμε ένα δάχτυλο ζύμη άδεια γύρω γύρω για να μπορέσουμε να τη γυρίσουμε.
Γυρίζουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα έτσι ώστε να "κρύψουμε" τα λουκάνικα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου