Translate

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ηπειρώτικη πίτα της τεμπέλας!

Η πιο εύκολη, οικονομική και απλή πίτα! Νοστιμότατη!!

h-pita-ths-tempelas

 Πιστεύω ότι είναι η ιδανική αρχή για κάποιον που δεν έχει ξαναφτιάξει πίτα, για να πάρει και τα πάνω του... 

Υλικά:
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαουρτάκι (εγώ χρησιμοποιώ πρόβειο)
  • 2 1/2 φλιτζ. του τσαγιού φέτα τριμμένη 
  • 2  φλιτζ. τσαγιού αλεύρι ( ίσως και λίγο παραπάνω για να σφίξει ο χυλός)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 4  κ.σ. ελαιόλαδο
  • βούτυρο για το ταψί


Εκτέλεση:

Λίγο πριν ξεκινήσετε την διαδικασία, βάλτε στους 170 βαθμούς το φούρνο, να προθερμανθεί.
Ξεκινάμε!!
Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το νερό και τα αυγά.
Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια της φέτας (αφήνουμε το 1/2 για το τέλος), 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν ο χυλός είναι πολύ αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Παίρνουμε το μεγάλο ταψί, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το χυλό.
 Όσο πιο λεπτή η πίτα, τόσο πιο καλά, γι'αυτό χρησιμοποιούμε το μεγάλο το ταψί.

Στο ίδιο μπολ, που είχαμε το χυλό, ανακατεύουμε το γάλα, το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο λάδι. Έπειτα το ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας.
Η παρασκευή είναι έτοιμη!

Ψήνουμε για 50 λεπτά και μόλις τη βγάλετε, περιμένετε λίγο να κρυώσει και μετά κόψτε την.

Καλή επιτυχία!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...