Translate

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Σπιτική πίτσα

Η συνταγή αυτή διαφέρει από τις κλασικές συνταγές πίτσας. Η ζύμη γίνεται τριφτή και τραγανή.
Εδώ δε βάζουμε πολλά υλικά γίνεται πιο ωραία ελαφριά. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Υλικά για τη ζύμη:
  • 1 αυγό μικρό
  • 160 γρ γιαούρτι
  • 1 και 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1/2 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 1/4 φλυτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
  • 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά :
  • 10 φέτες κασέρι
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 2 πιπεριές σε ροδέλες
  • 2 - 3 κουταλιές ντοματοχυμό
  • ελιές σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • ντοματοχυμό
Εκτέλεση:
Σε μπωλ ανακατεύουμε με το χέρι το γιαούρτι με το αυγό. Προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι στο οποίο διαλύσαμε τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να επιτύχουμε ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μεγάλο ταψί και την κάνουμε λεπτή γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Στρώνουμε τις φέτες τυρί, το ζαμπόν, τις πιπεριές και τις ελιές. Από πάνω βάζουμε λίγο ντοματοχυμό και λίγο πιπεράκι.
Ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου να ροδίσει.

2 σχόλια:

  1. Λεω να την δοκιμασω :) Καλημερα καλο Σαββατοκυριακο να εχεις..!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις είδα το σχόλιό σου Δημήτρη! Και πράγματι ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο! Αν φτιάξεις την πίτσα, περιμένω τις εντυπώσεις σου! :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...