Translate

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

"Ο Ιμάμης λιποθύμησε" !!Αυτό σημαίνει ιμαμ μπαϊλντι! Σύμφωνα με το μύθο ο ιμάμης που το δοκίμασε για πρώτη φορά "μπαΐλντισε". Το συναντάμε πέρα από την Τουρκική και Ελληνική κουζίνα, στην Βουλγαρική αλλά και στην Αλβανική.



ΥΛΙΚΑ:

  • 8 μελιτζάνες μακρόστενες
  • 3 ξερά κρεμμύδια 
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • σάλτσα ντομάτας
  • πιπεριές κατσίκες
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ρίγανη 


Εκτέλεση:
 

Κόβουμε το κοτσάνι και πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε περιμετρικά, αφαιρούμε 4 μοβ λωρίδες, (μια ρίγα άσπρη-μία ριγα μοβ ) και τις χαράζουμε στη μέση, όχι μέχρι την άκρη, σαν βαρκούλες! 
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπολ και γεμίζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τις αφήνουμε για 2 ώρες για να ξεπικρίσουν. 
Αφού περάσουν, λοιπόν, 2 ώρες τις ξαναπλένουμε καλά για να φύγει το αλάτι και τις σκουπίζουμε μία - μία με χαρτί κουζίνας. 
Τις βάζουμε στο τηγάνι με μπόλικο λάδι ίσα ίσα να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε δίσκο τον οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας. 

Προετοιμασία γέμισης: 
Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ και σε ψιλές "φέτες" το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, 1 φλιτζάνι νερό και τα 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. 


Αφήνουμε το μείγμα να δέσει για περίπου 10 λεπτά και λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μαιδανο. 
Ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτάκια και είναι έτοιμη η γέμισή μας. 



Μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση, τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ταψί. 

 Έπειτα, παίρνουμε ένα μικρό κουταλάκι κ βάζουμε τη γέμιση μέσα στις μελιτζάνες μας. Την περισσευούμενη γέμιση τη περιχύνουμε πάνω από τις μελιτζάνες μας!
Τις βάζουμε στο φούρνο για 45' λεπτά στους 200' βαθμούς. 



*Μυστικό: Προς το τέλος, λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό μπορούμε να πασπαλίσουμε τις μελιτζάνες μας με τυριά της αρεσκείας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...